/ Guliver/Getty Images
Футболният клуб "Барселона" ще стачкува днес в знак на протест срещу действията на испанското правителство в деня на референдума за независимост на Каталуния, съобщи АП.
Никой от професионалните и юношеските отбори на "Барселона" няма да тренира, а централата на клуба ще бъде затворена в отговор на опитите на правителството да спре неделния референдум.

По официални данни над 890 цивилни и около 430 полицаи са били ранени при сблъсъците.
 
Хиляди в Барселона на протест против полицейското насилие

Вчера централният защитник на каталунския отбор Жерар Пике, който гласува на референдума и разкритикува полицията заради упражненото срещу избиратели насилие, бе бурно освиркан по време на открита тренировка в Мадрид на национални отбор на Испания, съобщи Ройтерс.

Стотици пострадали по време на каталунския референдум

Близо 200 служители на испанската гражданска гвардия бяха изгонени от хотел в предградията на Барселона, където бяха настанени, ден след полицейските насилия в деня на забранения референдум за самоопределение на Каталуния, съобщи АФП.
 

Guliver/Getty Images


Демонстрации в Испания за и против референдума в Каталуния (СНИМКИ)

В текста се казва, че служителите на реда са били замеряни с бутилки и са им били отправени обиди от събрали се пред хотела хора. Решението на хотелската управа бе взето след скандалните сцени на насилие, в които полицаи и служители на гражданската гвардия налагаха с палки и ритници избирателите пред изборните секции.
БТА