/ iStock/Getty Images
Втори високопоставен служител от корейската Корпорация за земи и жилища бе открит мъртъв в град Паджу, северно от столицата Сеул. Най-вероятно става въпрос за самоубийство на фона на скандал за вътрешни спекулации при отдаване на имоти, съобщи представител на местната полиция, цитиран от Ройтерс.

Южнокорейската информационна агенция Йонхап съобщи за смъртта му тази сутрин и посочи, че въпросният служител вероятно не е бил обект на разследване по обвинения за вътрешни спекулации с имоти срещу десетки служители в споменатата корпорация за държавни имоти.

Това е вторият подобен случай с открит мъртъв служител на корпорацията, след като тази седмица южнокорейските власти обявиха война на престъпленията, свързани с имоти.

Другият служител беше намерен мъртъв вчера, като също вероятно става въпрос за самоубийство. Той е оставил предсмъртно писмо, в което пише, че съжалява, че е извършил "нежелани неща", когато е оглавявал бюрото на корпорацията в провинция Северна Джeола, съобщи Йонхап.

Според първоначални данни от разследването по скандала най-малко 20 служители на корпорацията са заподозрени, че са се опитали да използват поверителна информация, за да закупят неразработени терени преди да бъдат обявени нови проекти за развитие в района, заяви в четвъртък южнокорейският премиер Чун Се-кьон.
БТА