/ БТА
Бойци от "Азовстал" предложиха да разменят цивилни граждани за хранителни продукти и лекарства, съобщава БНТ, като се позовава на доклади в руски медии. 

Предложението им е да получат по един тон продукти за всеки 15 души. Смята се, че в металургичния комплекс, заедно с украинските бойци, се намират близо 200 души. От Мариупол и още четири града са били евакуирани над 300 души, съобщиха от ООН.

Съответното потвърди в поредното си видеообръщение и президентът Володимир Зеленски. Москва обяви, че в рамките на деня трябва да започне тридневно прекратяване на огъня в района на града, но не е ясно дали това ще се случи, защото и преди е бил обявяван режим на тишина, но той не е спазван.

"Приключи втората фаза на нашата операция по евакуация от Мариупол. 344 души бяха успешно изведени - от града и покрайнините. Много хора заминаха за Запорожие. Наш екип е в готовност да се срещне с тях. По същия начин, както 150 души бяха успешно транспортирани от "Азовстал". Всички те ще получат необходимата грижа. Говорих с генералния секретар на ООН Антонио Гутериш за това, което е свършено. Както и за това, което можем да направим за хората в Мариупол и защитниците на града. Няма ден, в който да не работим за това. И съм благодарен на всеки, който помага", заяви украинският президент Володимир Зеленски.
БНТ