Нивото на тревога на Острова намалено
Нивото на тревога на Острова намалено / netinfo

Великобритания намали днес нивото на тревога поради терористична заплаха в страната от най-високата степен - критично, на сериозно, съобщи агенция Франс прес, като цитира интернет страницата на разузнавателната служба Ми-5.

Това означава, че опасността от терористично нападение е "много вероятна", но е със степен по-ниска, отколкото критичното ниво, което означава "неизбежна заплаха".

Британското правителство обяви в четвъртък най-високото ниво на тревога от общо пет - критично, преди арестуването на 24 души, заподозрени в подготвянето на терористични атентати срещу самолети, пътуващи между Великобритания и САЩ.

Авиокомпанията Бритиш еъруейз анулира 20 на сто от полетите си на средни разстояния утре от летище Хийтроу, предаде АФП.

Авиокомпанията обяснява, че се придържа към разпоредбите на британския летищен оператор BAA заради постоянната претовареност на летището след въвеждането на новите мерки за сигурност.

В цитирано от агенцията съобщение на Бритиш еъруейзсе посочва, че според авиокомпанията има признаци на подобряване на работата на летището и че тя продължава да си сътрудничи с BAA.