Километри бял пясък и тюркоазени води, това е Уайтхейвън бийч в Австралия
Километри бял пясък и тюркоазени води, това е Уайтхейвън бийч в Австралия / Gulliver/Getty Images
Всяка година порталът за пътувания TripAdvisor изготвя списък с най-добрите плажове въз основа на мненията на милиони потребители на платформата.

Очите на милиони хора по света са насочени към идващото лято с особен трепет заради ограниченията, наложени от продължаващата вече втора година пандемия.

Надеждите за по-различно от миналото лято са и в масовата ваксинация срещу коронавируса, която се ускорява след одобрението на все повече и повече ваксини.

Пандемията е променила много навици на населението поради ограниченията и локдауните. Миналото лято, в първите месеци на тази пандемия туризмът се отдалечи от морския бряг. За тази година все още има известно недоверие, но с ваксините и по-големите познания за коронавируса са предприети важни стъпки.

Това, което не се е променило, е компилацията, която порталът за пътувания TripAdvisor прави ежегодно. Това е списък с най-добрите плажове в света, базиран на мнението на милиони потребители.

За най-добър плаж е посочен Уайтхейвън Бийч, на островите Уитсъндей (Австралия), описан от един от потребителите на платформата като "едно от най-зрелищните места на планетата, благодарение на тюркоазените си кристални води, и километрите бял пясък".

Челната тройка допълват плажът Санта Мария (Вила Клара, Куба) и Бая ду Санчо (острови Фернандо де Нороня, Бразилия). За първия уверяват, че това е „място от сбъдната мечта“ и подчертават подводния свят, а от втория те открояват невероятна гледка от върха.
 

"Грейс Бей Бийч" на островите Търкс и Кайкос е на 4-то място в класацията
iStock/Getty Images

"Грейс Бей Бийч" на островите Търкс и Кайкос е на 4-то място в класацията (снимка iStock/Getty Images)

В допълнение към Топ 10 са Грейс Бей Бийч (Островите Търкс и Кайкос),
 

Сейнт Пийт бийч във Флорида е пети
iStock/Getty Images

Сейнт Пийт бийч във Флорида е пети (снимка iStock/Getty Images)

Сейнт Пийт Бийч (Флорида, САЩ), Тюркоаз Бей (Ексмут, Австралия), Ийгъл Бийч (Аруба),
 

Спиаджа дей конили е най-близкият до нас от плажовете в топ 10
iStock/Getty Images

Спиаджа дей конили е най-близкият до нас от плажовете в топ 10 (снимка iStock/Getty Images)

Спиаджа дей Конили (Лампедуза, Сицилия), плажът Ka'aнапали (Хавай) и Баия дос Голфиньос (Бразилия).

До Плая де кофете в Испания се стига трудно, което е цената за идилията там
iStock/Getty Images

До Плая де кофете в Испания се стига трудно, което е цената за идилията там (снимка iStock/Getty Images)

На 11-та позиция е Плая де кофете в испанския град Моро Хабле (Фуертевентура). По мненията на потребителите той е „див“ плаж, до който е трудно да се стигне, въпреки че той го компенсира с идилична обстановка.

По-нататък в списъка има още един испански плаж, може би по-известен от предишния. Това е Плая де ла Конча, в Сан Себастиан. От него се открояват както неговите гледки, така и близостта му до града.

Превод и редакция: DarikNews