Четиричленно българско семейство загина при инцидента
Не са открити документи на мястото на самолетната катастрофа с българи край Скопие
101207
Не са открити документи на мястото на самолетната катастрофа с българи край Скопие
  • Не са открити документи на мястото на самолетната катастрофа с българи край Скопие
Не са открити документи на мястото на самолетната катастрофа в Северна Македония, при която загинаха четирима български граждани. Предполага се, че те са изгорели. Очаква се идентифицирането на загиналите да отнеме повече време. Телата на жертвите вече са предадени в Съдебна медицина в Скопие. 
Посолството ни в Скопие ще окаже необходимото съдействие в процеса по идентифицирането на телата на четиримата загинали български граждани, както и за посрещането на техните близки, съобщиха от Външно министерство. Българският консул е присъствал днес на приемането на телата на загиналите Съдебна медицина в Скопие. Посолството на България в Скопие е създало и кризисен щаб.

МВР, Северна Македония

Младен Маринов: Няма оцелели при самолетната катастрофа, открити са 4 тела

Останките от разбилия се самолет, летял по маршрут Охрид-София, бяха локализирани във вторник в 19:00 местно време на 4-5 км от връх "Солунска глава" в планината Якубица. Днес преди обяд спасителни екипи на властите в Република Северна Македония успяха да стигнат до мястото на инцидента. По неофициални данни самолетът е паднал от височина 4200 метра и се е разбил на надморска височина 2200 метра.

МВР, Северна Македония

Самолет се разби в Северна Македония, четиричленно българско семейство загина

По информация от Ръководството на въздушното движение в Република Северна Македония самолетът е попаднал в силна турболенция и пилотът е изгубил контрол над полета.