Намерено е тялото на още един моряк от „Ванеса”
Намерено е тялото на още един моряк от „Ванеса” / netinfo
Трето тяло на моряк от екипажа на кораба „Ванеса” е било открито тази сутрин в района на село Строгановка, където вчера бяха намерени телата на други двама моряци. Пред Дарик радио директорът на Морска администрация Николай Апостолов заяви, че засега няма данни за самоличността на намерения моряк.

Тялото е открито около 7 часа сутринта, близо до бреговата ивица на Азовско море, в района на селището Строгановка. И днес продължава издирването на безследно изчезналите моряци от потъналия кораб „Ванеса", съобщи пред Дарик Николай Апостолов. Той допълни, че ще бъде поискано от близките на загиналите разрешение за извършване на патоанатомична експертиза в Украйна. Апостолов посочи, че тъй като се очаква излизането на още тела, исканото разрешение ускори работата и телата ще могат по-бързо да бъдат транспортирани до България.

Директорът на морска администрация съобщи, че телата изплават в северната част, близо до Бердянск, откъдето всъщност е отплавал кораба „Ванеса”.

Вчера сутринта отново в този район беше открито тялото на 50-годишния боцман на „Ванеса” Горан Тодоров, а в късните часове на деня спасителите намериха и тялото на още един моряк от „Ванеса”.

Българският плавателен съд потъна на 3 януари, близо до Керченския проток с 11 души на борда - 10 български моряци и украински лоцман. От екипажа беше спасен само главният механник Николай Димитров.