Мишел Обама: Барак ще се бори за равни права на хомосексуалистите
Мишел Обама: Барак ще се бори за равни права на хомосексуалистите / снимкa: БГНЕС

Барак Обама ще се бори за равни права за хомосексуалистите, така както се бори семействата от работническата класа да се справят с бедността. Това заяви съпругата на Барак Обама, сигурния кандидат за президент на САЩ от Демократическата партия. "Барак смята, че трябва да се борим светът да бъде такъв, какъвто трябва да бъде - свят, в който работим заедно, за да премахнем дискриминиращото законодателство," каза Мишел Обама в Манхатън на среща за набиране на средства за Съвета на гейовете и лесбийките към Националния комитет на Демократическата партия.

Като сенатор от Илинойс Барак Обама настояваше за закони против дискриминацията на работното място. Той е против внасянето на конституционна поправка, която забранява брака между гейове и смята, че всеки щат сам трябва да взема решение по този въпрос.

Мишел Обама заяви също, че иска хомосексуалните двойки с граждански брак да получават федерални преимущества. Речта на Мишел Обама предизвика овациите на близо 200 донори и дарения на стойност 1,3 милиона долара.