/ iStock/Getty Images
Мексиканска лекарка беше хоспитализирана в интензивно отделение, след като й беше поставена ваксината срещу коронавирус на американската компания "Пфайзер" и германската "Бионтех", съобщи мексиканското министерство на здравеопазването, цитирано от ТАСС.

"Трийсет и две годишната лекарка, която е получила ваксината срещу "COVID-19 на "Пфайзер"/"Бионтех", се намира в болница в отделение за интензивна терапия, след като при нея са започнали да се наблюдават кожен обрив, конвулсии, мускулна слабост и затруднено дишане 30 минути след поставянето (на ваксината)", се казва в съобщението.

Състоянието на жената се оценява като стабилно и тя е с поставена предварителна диагноза "енцефаломиелит". "Министерството на здравеопазването съобщава, че вече е започнало да проучва случая, за да изясни причината за състоянието на лекарката", се отбелязва в съобщението. По данни на ведомството преди това на медицинската работничка е била открита алергия към триметоприм.

Ваксинацията на медицинския персонал в Мексико започна на 24 декември. За целта се използва препаратът на "Пфайзер" и "Бионтех", който преди това в спешен порядък беше одобрен от мексиканската Федерална комисия за защита от санитарни рискове.
БТА