Меган Маркъл
Меган Маркъл / iStock/Getty Image
Меган Маркъл и Принц Хари се появиха на Националната служба на благодарността за да отпазнуват платинения юбилей от възкачването на престола на кралица Елизабет Втора. 

Херцогинята на Съсекс се появи облечена в бяло от глава до пети, хванала здраво за ръка принц Хари. Двамата присъстваха на събитието, провело се в катедралата "Свети Павел" на 3 юни 2022 г. в Лондон, Англия. 

На събитието бе цялото британско кралско семейство и министър-председателят Борис Джонсън. Това бе вторият ден от честванията на платинения юбилей на кралицата, въпреки че самият монарх липсваше поради продължаващи проблеми с мобилността. 

Меган Маркъл
iStock/Getty Image

Платинения юбилей на Елизабет II се чества от 2 юни до 5 юни 2022 г. с грандиозни тържества в Обединеното кралство и Британската общност. 96-годишната кралица е първият британски монарх, който достига 70 години управление. Тя се възкачва на британския престол на 6 февруари 1952 г.

Хари и Меган се преместиха в Калифорния преди две години, за да водят по-независим живот.

Меган Маркъл
iStock/Getty Image

Двамата изгубиха полагащите им се обществени средства за кралски задължения и вече не представляват официално британската кралица.

Шумният скандал с оттеглянето им от кралските задължения бе наречен от медиите "Мегзит".

Меган Маркъл
iStock/Getty Image

По думите на принц Хари терминът е пример за онлайн и медийна омраза. "Може би хората знаят това, а може би не, но "Мегзит" беше или е женомразки термин и беше създаден от трол. Подхранван от кралските кореспонденти, той растеше и растеше и се разпространи в масовите медии. Но започна с трол", заяви той в интервю пред Опра Уинфри, без да разкрива подробности.

Меган Маркъл
iStock/Getty Image

Принцът призна още, че една от причините за напускането на двореца и Великобритания е расисткото отношение от страна на британските таблоиди към съпругата му, чиято майка е чернокожа, а баща ѝ е бял.