/ iStock/Getty Images
Властите в Скопие уволниха скандалния директор на депото за отпадъци Горан Ангелов, който е замесен във вноса на десетки контейнери от Италия в българските пристанища във Варна и Бургас.
 
Откриха 25 контейнера с незаконен боклук във Варна, дошъл е от Италия (СНИМКИ)

Кметът на Скопие Петре Шилигов съобщи, че депото "Дрисла" от днес е във владение на общината.
 

"След девет години депото отново е наша собственост. Още утре Горан Ангелов ще бъде сменен и на негово място ще бъде назначен нов директор. Призовавам всички компетентни институции да влязат в депото и да извършат проверка на досегашния концесионер", каза още Шилигов.
 Прокуратурата разследва ТЕЦ „Бобов дол“ за горене на опасен отпадък

Депото "Дрисла" бе дадено на концесия на италианска фирма и през изминалите 9 години имаше множество съмнителни бизнес сделки и съдебни дела.
 

Преди дни българската прокуратура започна разследване на Горан Ангелов и неговия заместник Блаже Игнатов за вноса на отпадъци. Според управителя на компания „Блацион“, която е внесла отпадъците в България, боклукът е бил предназначен за ТЕЦ „Бобов дол“. Бургаската прокуратура заяви, че са били предназначени за фирма в Плевен.

Македонските власти ще разследват Горан Ангелов.

Кметът на македонската столица Петре Шилегов призова да бъде разследвана дейността на Ангелов, за да бъде сигурно македонското общество, че сред тях няма токсични материали, опасни за населението.

Шилегов заяви, че общинските власти нямат правомощията да разследват и това трябва да бъде извършено от съответните власти в Северна Македония. „Град Скопие не е свързан по никакъв начин с вноса на отпадъци. Въпросът трябва да бъде оправен към митническата администрация“, каза столичният градоначалник.
БГНЕС