/ БТА
Кремъл заяви, че Русия е регистрирала опити на чужди сили да повлияят на регионалните и местните ѝ избори, но че те са преминали безпроблемно, предаде Ройтерс.

Поддръжници на президента Владимир Путин и водената от него война в съседна Украйна ще спечелят изборите за губернатори, сочат резултатите от  първоначалните данни от преброяването на гласовете. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че предприетите по-рано мерки означават, че способността на чуждестранните сили да влияят на такива избори е значително по-малка и че властите полагат усилия да защитят вътрешната политическа сцена от чуждестранна намеса.

Кремъл също така уточни, че президентът Владимир Путин не е заинтересован да дава интервю пред репортера на "Уолстрийт джърнъл" Еван Гершкович, който бе освободен наскоро от руски затвор, нито пред репортери на други западни медии. 

Гершкович, осъден в Русия по обвинения в шпионаж, които той, "Уолстийт джърнъл" и Вашингтон категорично отричат, поиска да вземе интервю от лидера на Кремъл, когато бе освободен в рамките на размяна на затворници през август, отбелязва Ройтерс.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Симеон Томов/БТА