Хари Стайлс
Хари Стайлс / Gulliver/Getty Images
Хари Стайлс заяви, че е "съкрушен" и "съсипан", след като концертът му в Копенхаген беше отменен заради стрелбата с жертви в търговски център, съобщи ДПА.

Певецът, който се прослави с групата "Уан дайрекшън", трябваше да излезе на сцената на зала "Роял Арена" в неделя вечерта в рамките на турнето си "Love On Tour". В неделя следобед обаче имаше стрелба в търговския център "Фийлдс" в близост до арената, която се намира в южните покрайнини на града.
В Туитър Стайлс заяви, че е "съкрушен" и "съсипан за жертвите".

"Съкрушен съм заедно с хората в Копенхаген", каза той. "Обожавам този град. Хората са толкова топли и изпълнени с любов. Съкрушен съм за жертвите, техните семейства и всички, които страдат. Съжалявам, че не можахме да бъдем заедно. Моля ви, грижете се един за друг. Х."

В изявлението на организатора на концерта "Лайв нейшън" се казва: "Концертът с Хари Стайлс тази вечер е отменен по нареждане на датската полиция. Всички ние сме истински съкрушени от събитията днес и мислите ни са с жертвите и техните семейства. Проучваме бъдещите възможности за шоуто и се надяваме, че ще можем да дадем информация на купувачите на билети възможно най-скоро."

Много хора вече се бяха събрали в залата, когато беше обявено, че шоуто е отменено и бяха помолени да напуснат.

Турнето на Хари Стайлс беше планирано за 2020 г., преди пандемията да спре концертите. То беше пренасрочено за 2021 г. и започна през септември в Лас Вегас. Европейската му част бе открита миналия месец с концерт в Глазгоу.
 
БТА