Израелските военновъздушни сили бомбардираха днес военен обект на палестинското ислямистко движение Хамас в южната част на ивицата Газа, предаде ДПА, като се позова на армията.

Хамас призова за ново въстание срещу Израел заради намесата на Тръмп

Бомбардировката е била в отговор на извършено от бойци ракетно нападение, задействало снощи сирените за тревога в Хоф Ашкелон в южната част на Израел.

Хамас: Решението на Тръмп отваря вратите на ада

Изстреляна по-рано ракета не е достигнала израелска територия. Според палестински медии тя е паднала на безлюдно място в ивицата Газа. Вчера беше потвърдена смъртта на двама палестинци след взрив в ивицата Газа.

разрушения Газа
БГНЕС

Израелската армия отрече информациите в палестински медии, че израелски военен дрон е атакувал бойците, докато те са се движели с мотоциклет в северната част на ивицата Газа.

разрушения Газа
БГНЕС

Бомбардировките обаче нанесоха големи щети по домовете на хората, живеещи в близост до атакувания военен обект на Хамас.

разрушения Газа
БГНЕС

„Цялото ми семейство спеше, когато започна обстрелването. Бяхме събудени от силен шум, а цялата къща се тресеше“, разказа Халид Ал-Нахар. Мъжът бил леко ранен, но успял да се погрижи за безопасността на децата си

разрушения Газа
БГНЕС

„Голяма част от дома ни е унищожен. Нищо не е годно за ползване“, посочи мъжът. Драмата от разрушенията е още по-голяма за децата, живеещи в близките къщи, които не разбират защо домовете са им в това състояние.

разрушения Газа
БГНЕС

БТА, ruptly