/ БГНЕС
Ислямисткото палестинско движение Хамас заяви, че решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим като столица на Израел отваря вратите на ада за американските интереси в региона, предаде Франс прес.

Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел
 
В реч в Белия дом Тръмп каза, че неговата администрация започва процедура по преместването на американското посолство от Тел Авив в свещения за юдеи, християни и мюсюлмани град, предадоха осведомителните агенции.
 
С решението си Тръмп бележи повратен пункт в дългогодишната политика на Вашингтон и потенциално заплашва регионалната стабилност въпреки предупрежденията на западни и арабски лидери, коментира Ройтерс.

Ердоган: Ерусалим е червена линия за мюсюлманите, може да стане голяма катастрофа
 
Исмаил Радуан, високопоставен представител на Хамас, който говори пред журналисти в ивицата Газа, призова арабските и мюсюлманските страни да скъсат икономическите и политическите връзки с американските посолства и да експулсират американските посланици.
 
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че днес е исторически ден, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви решението си САЩ да признаят Ерусалим като столица на Израел, предаде Франс прес.
БТА