Роднини на деца заложници призоваха ООН да се намеси
Израелската армия публикува видеозапис, на който боец на "Хамас" убива жена по време на нападението на палестинското ислямистко движение в Израел на 7 октомври, предаде Ройтерс.

Роднини на заложници, взети от "Хамас" при атаката, междувременно призоваха ООН да се намеси, за да помогне за освобождаването на техните близки, съобщи Франс прес.
На публикувания вчера запис от охранителна камера бойци на палестинското движение преследват хора, присъстващи на музикален фестивал на открито близо до ивицата Газа. В един момент един от нападателите застрелва от упор млада жена.

Стотици хора бяха убити на фестивала.

Зловещият запис бе публикуван в момент, когато Израел е критикуван заради реакцията си нападението, последавно от опустошителна война в ивицата Газа. Около 1200 души, предимно цивилни, бяха убити при атаката на израелска територия на 7 октомври.

Оттогава при израелски удари в Газа по информация на местните власти, контролирани от "Хамас", са загинали над 13 300 човека. Тези данни не са проверени по независим път.
При атаката на 7 октомври бойците на "Хамас" отведоха в ивицата Газа около 240 заложници, предимно цивилни.

Вчера, навръх Световния ден на детето, роднини на деца, взети в плен, призоваха ООН да се намеси, за да помогне за освобождаването им, предаде Франс прес.
Стотици хора се събраха пред представителството на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) в Тел Авив.

Най-малко 35 от заложниците на "Хамас" са деца. 18 от тях са на 10 години или по-малко, сочат оценки на АФП.
 
Николай Станоев/БТА