Те вече са в безопасност в Кайро, заяви външният министър
Още девет български граждани и членове на техните семейства бяха изведени успешно от Ивицата Газа и вече са в безопасност в Кайро. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел във Facebook.

"Благодаря за координираните усилия на МВнР, дипломатическите представителства на страната ни в Кайро, Рамалла и Тел Авив и дирекция „Ситуационен център“. Предстоят последващи действия за прибирането им в България. Продължават усилията ни за подпомагане на всички потърсили съдействие български граждани.

Разкриха кои са българите на похитения кораб в Червено море

На страницата на министерство на външните работи mfa.bg е наличен банер, даващ достъп до постоянно актуализиращата се информация за оказване на съдействие на сънародниците ни в нужда", написа още Габриел.

Данни могат да бъдат изпращани и по електронен път на Ситуационния център в МВнР на имейл: crisis@mfa.bg и на телефони: +359 2 948 24 04, +359 2 971 38 56.

В началото на ноември на граничния пункт „Рафах“ български граждани бяха посрещнати от български дипломатически служители в Египет и бяха транспортирани до Кайро.