/ iStock/Getty Images
В САЩ семейство беше свалено от самолет преди полета заради двегодишното им дете, което отказало да носи маска, съобщава в. „Сън”.

Инцидентът е станал на летището в Денвър, след като тричленно семейство планирало да лети до Ню Йорк с полет на United Airlines. След като се качили на самолета, Елиза Орбан и съпругът й се опитали да сложат медицинска маска на двегодишната си дъщеря, но момиченцето оказало съпротива.

Непосредствено преди излитането една от стюардесите помолила родителите тримата да напуснат самолета. Според Орбан съпругът й се опитал да обясни ситуацията на служителката, но тя била непреклонна.

Жената заяви пред вестника, че авиокомпанията дори не свалила багажа им, в който е имало детско столче за кола и ги включила в „черен списък на пътниците”.

В същото време от United Airlines заявиха пред „Сън”, че най-големият приоритет на авиокомпанията е здравето и безопасността на нейните служители и клиенти, а носенето на маска е задължително за всички пътници навършили две години. Въздушният превозвач също посочи, че се е свързал със семейство Орбан и им е върнал стойността на билетите и багажа им.
БГНЕС