/ Thinkstockphotos
Швейцарската и италианската полиция търсят изчезналия в Алпите германски магнат в търговията на дребно Карл-Ериван Хауб, предава Ройтерс.
В събота той карал ски извън писта и не се върнал. 58-годишният Хауб, чието семейство е едно от най-богатите в Германия, е главен изпълнителен директор на компанията за търговия на дребно "Тенгелман", която притежава големи вериги магазини.

Швейцарската полиция в кантона Вале съобщи, че спасителни екипи са разположени и от двете страни на швейцарско-италианската граница, а алпийската спасителна служба близо до град Аоста, Италия, обяви, че търсенето продължава.
Говорителка на "Тенгелман" заяви днес, че няма нови сведения къде е Хауб, а германският всекидневник "Ханделсблат" помести писмо на брат му Кристиан до служителите на компанията. В него той посочва, че семейството не е изгубило надежда и отбелязва, че Карл-Ериван е опитен скиор и планинар.
Карл-Ериван Хауб е от петото поколение на семейството, започнало бизнеса си през 1867 г. с внос на кафе и чай. Баща му Ериван Хауб почина миналия месец в имението си в Уайоминг.
БТА