/ netinfo
Човек, представящ се за избягалия от индонезийски затвор австралиец Шон Едуард Дейвидсън, е поместил съобщение във Фейсбук, че предлага да продаде първото си телефонно интервю на някоя медия, пише австралийският информационен сайт news.com.au.
 
Съобщението е поместено на страница на името на Матю Рейджуан Ридлър. В него е посочено, че медията, която поиска да направи това интервю с Дейвидсън, трябва да изпрати по имейл подробности, сред които сумата, която предлага, а също и да прати списък с въпроси.
 
Четирима чужденци избягаха от индонезийски затвор, единият е българин

Полицията разследва дали наистина Фейсбук страницата е на Дейвидсън.

Когато избягал от затвора, на 33-годишния Шон Едуард Дейвидсън му оставали още 10 седмици наказание от едногодишната присъда за нарушение на имиграционните закони на Бали, включително използване на паспорта на друг австралиец, обявил документа си за изгубен. По-рано е бил обявен за издирване в австралийския град Пърт по обвинения в наркотрафик.
 
Дейвидсън е сред четиримата затворници чужденци избягали през юни от затвор в Денпасар, столицата на курортния остров Бали. След избягалите беше и 43-годишният българин Димитър Николов Илиев, излежавал седемгодишна присъда за пране на пари и други престъпления.
 
Няколко дни след бягството властите в Източен Тимор съобщиха, че са заловили и изпратили обратно в Индонезия двама от чужденците, избягали от затвора на остров Бали - българина Илиев и 31-годишния индиец Сайед Мохамед Саид.
 
БТА