Джузепе Конте
Джузепе Конте / БГНЕС
Това ще стане в случай че разпространението на заразата продължи да се забавя
Италия може да започне от края на април да премахва постепенно някои от ограниченията, въведени с цел спиране на заразата с COVID-19, ако разпространението на болестта продължи да се забавя. Това каза премиерът Джузепе Конте в интервю за Би Би Си.

"Трябва да изберем сектори, които да подновят дейността си. Ако учените дадат одобрение, можем да започнем да отхлабваме някои мерки още в края на този месец", каза Конте в ефира на британската телевизия.

Борисов и Конте обмениха мнения за пандемията от коронавирус

Пет поредни дни намалява броят на пациентите в интензивни отделения, а броят на починалите вчера бе по-малък от този във вторник, отбеляза Ройтерс. Това породи надежди, че ситуацията се успокоява, въпреки че вчера новите случаи на заразени бе с около 800 повече, отколкото във вторник.

Италианският премиер призова също така Европейският съюз да бъде солидарен и да помогне на най-тежко пострадалите страни в социално-икономическо отношение от тази криза.

Италия обяви рекорден план за стимулиране на икономиката

 


Клонове на работодателската лобистка група "Конфиндустрия" от северните области Ломбардия, Венето, Пиемонте и Емилия-Романя, където са съсредоточени 45% от цялото италианско производство, призоваха вчера правителството да изготви "пътна карта" за връщане към работа.
БТА