/ БГНЕС
Акихито е постоянно на път из страната, тъй като извършва прощалната си обиколка в навечерието на предвидената абдикация
Здравословното състояние на императора на Япония Акихито значително се е подобрило и той вече изпълнява официалните си задължения, предаде ТАСС.
 
Местните медии съобщават, че японският монарх вече е взел участие в церемонията по приемане на акредитивни писма от чуждестранните посланици. Още в сряда Акихито вече е работил с документи, а от днес е вече напълно в кондиция.
 
Японският император отмени публичните си изяви заради тежко заболяване

В неделя 84-годишният император получи главоболи, обилно потене - симптоми на церебрална исхемия. Предполага се, че те са предизвикани от изтощение.
 

В последно време Акихито е постоянно на път из страната, тъй като извършва прощалната си обиколка в навечерието на предвидената абдикация. На 30 април 2019 г. владетелят на Страната на изгряващото слънце ще предаде пълномощията си на своя първороден син и престолонаследник Нарухито.
 
Японският император ще абдикира през април 2019 г.

Законодателството на Япония не предвижда възможността за абдикация, но парламентът на страната прие специално изключение за Акихито.
БГНЕС