/ БТА
Лидерът на ливанската "Хизбула" Сайед Хасан Насрала и високопоставеният представител на "Хамас" Халил Ал-Хайя обсъдиха последните събития в ивицата Газа и преговорите, целящи постигане на прекратяване на огъня там, по време на среща, съобщиха от "Хизбула" в петък, предава Reuters.

Насрала прие заместник-ръководителя на Хамас Хайя за срещата, на която бяха разгледани "последните събития в областта на сигурността и политиката" в ивицата Газа, се казва в изявление на подкрепяната от Иран Хизбула.

"Те обсъдиха и последните развития в продължаващите тези дни преговори, тяхната атмосфера и представените предложения за постигане на край на вероломната агресия срещу палестинския народ в ивицата Газа", се казва в изявлението.

В четвъртък високопоставен служител на администрацията на САЩ заяви, че Хамас е направил доста съществена промяна в позицията си по отношение на потенциална сделка с Израел за освобождаване на заложници, като изрази надежда, че тя ще доведе до пакт, който ще бъде стъпка към постоянно прекратяване на огъня.

От октомври Хизбула и Израел си разменят удари по ливанско-израелската граница в конфликт, който върви успоредно с войната в Газа, което поражда опасения за по-голям конфликт между тежко въоръжените противници.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Reuters