/ iStock/Getty Images
Гърция постепенно рестартира туристическата си индустрия и транспортната си мрежа от понеделник пътници, които не са под карантина, ще могат да използват фериботите от континенталната част на страната до всички острови в Егейско и Йонийско море, предаде ДПА.

По-ниски цени в Гърция от 1 юни

От края на март това беше разрешено само на постоянните жители на островите заради мерките срещу разпространението на коронавируса. Според гръцката държавна телевизия, фериботите ще превозват максимум 50 процента от броя на пътниците, които са имали право да превозват преди.

Атина вече обяви планове за рестартиране на туризма за чужденци. В края на май гръцкият кризисен щаб планира да обяви списък със страни, от които ще могат да пристигат туристи, без да бъдат поставяни под двуседмична карантина. Това ще бъдат страни с относително малък брой заразени, посочи гръцкият министър на туризма Харис Теохарис.

Плажове, нощни клубове и партита - Европа мисли как да върне туристите

Той изрази надежда, че Германия, откъдето традиционно пристигат най-много туристи в Гърция, също ще бъде в този списък. Първите полети до Атина от чужбина се очаква да пристигнат на 15 юни. От 1 юли за полети от чужбина ще бъдат отворени и всички регионални летища. 
БТА