Всичко за предстоящия сезон в южната ни съседка върви по план. Вече се пътува свободно към цяла континентална Гърция, както и към остров Крит. На 25 май ще бъде позволено и пътуването към останалите острови в страната“, обясни Бойка Атанасова в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ по NOVA.

Тя добави, че Акрополът е отворен от вчера. Учениците са се върнали в училище. Остава изискването за дистанция от 1.5 метра между хората. Остава и задължителното носене на маски в закрити помещения и всички превозни средства.

От 1 юни пада 14-дневната карантина с Гърция и Сърбия (ВИДЕО)

„Утре вечер гръцкият премиер ще обяви официално туристическите мерки на правителството. Що се отнася до туристите, Гърция все още не е обявила окончателна дата за отварянето на границите си. Дори датата 1 юни все още не е окончателна“, обясни Бойка Атанасова.

Предвид значението на туризма и ресторантьорството, особено във втората половиан на годината, планът ще обхване темите – работа, данъци и ликвидност. Очаква се ДДС за туристически пакети да стане 13% от 24%. Продължава да се говори за здравни сертификати, с които да влизат туристите.

Плажовете в Гърция се напълниха с хора (ВИДЕО)

Гърците са изключително дисциплинирани. Вчера имаше 2 нови заболели и 2 смъртни случая. Нещата в страната изглеждат под контрол и хората са обнадеждени“, казва Атанасова.
NOVA