/ iStock/Getty Images
Гемранската федерална провинция Баден-Вюртемберг в югозападната част на страната е готова да приеме в своите клиники пациенти с COVID-19 от крайграничните райони на съседна Франция, съобщи днес вестник "Швебише цайтунг", цитиран от ТАСС. Вестникът се позовава на собствени източници.

Германска провинция набира медсестри от Филипините за борба с коронавируса

Според вестника, провинциалните власти са помолили да бъде съобщено кой в близко време може да предостави болнични места с апарати за обдишване на белите дробове. "Става дума да се помогне на пациенти, които без такива апарати ще умрат в близките дни", каза представител на местното правителство.

Баден-Вюртемберг наред със Северен Рейн - Вестфалия са две провинции - епицентър на епидемията във федералната република. В тази провинция са регистрирани около 3000 заразени с вируса, но има достатъчно свободни апарати за обдишване и могат да бъдат приети заболели от крайграничния френски район Елзас, посочва вестникът.

Домусчиев търси да дари на държавата животоспасяващо лекарство за коронавирус (ВИДЕО)

Броят на потвърдените случаи на заразата в цяла Германия, според тв канала Ен Те Фау, наближава 20 000. Официалната статистика на Института "Роберт Кох" сочи 14 000, но през последните дни тя се обновява със закъснение. Във Франция заразените, по данни от петък вечер, са около 12 000, но там вече има 450 смъртни случая от COVID-19.
БТА