ЕС свързва помощите за палестинците с диалога с бъдещото правителство
ЕС свързва помощите за палестинците с диалога с бъдещото правителство / netinfo
Европейският съюз постепенно ще поднови помощите си за палестинското правителство, когато бъдат изпълнени условията за водене на диалог с правителство на националното единството, каза еврокомисарят за външните отношения Бенита Фереро Валднер, цитирана от Франс прес.

"Когато отнова стане възможно да се разговаря с едно правителство на националното единство - етап, който все още не сме достигнали - ще можем постепенно да възобновим помощите за министерствата и службите на Палестинската автономна власт, заяви Валднер преди днешното заседание на външните министри на ЕС в Брюксел.

Европейската комисия ще разгледа "в открит дух" сключеното в четвъртък споразумение между палестинските движения Хамас и Фатах за създаване на правителство на националното единство, добави еврокомисарят.

Външните министри на ЕС одобриха днес плана за изпълняване на санкциите на ООН спрямо Иран в отговор на отказа на Техеран да спре обогатяването на уран, съобщи Асошиейтед прес. Планът последва решението от миналия декември на Съвета за сигурност на ООН да наложи санкции на лица и програми, свързани с иранската ядрена програма.