Егор Гайдар е с влошено здраве
Егор Гайдар е с влошено здраве / netinfo

Макар ирландските лекари, проучващи мистериозната болест на бившия руски премиер Егор Гайдар, да са заключили, че той не е бил отровен с радиоактивно вещество, те са отбелязали, че здравето му се е влошило внезапно и рязко, предаде Асошиейтед прес, като се позова на негов говорител.

50-годишният Гайдар, един от лидерите на опозицията, който беше за кратко премиер през 90-те години при президента Борис Елцин, започна да повръща и припадна на конференция в Ирландия миналия петък. Той веднага беше настанен в болница. Ден преди Гайдар да се разболее от мистериозната болест, в Лондон почина от отравяне с радиоактивното вещество полоний-210 бившият руски шпионин Александър Литвиненко.

Ирландските лекари не установиха каква е болестта, но резултатите от изследванията показаха рязко влошаване на жизнените му функции за кратък период от време, заяви говорителят на Гайдар Валерий Натаров. Тази информация не изключва никакви теории, включително теорията за възможно отравяне, посочи той.

По думите на говорителя в момента Гайдар се чувства значително по-добре и постепенно се възстановява. Според него той би могъл да бъде изписан от болницата през следващите дни, стига лекарите да изяснят диагнозата и да му предпишат лечение.

Вчера ирландският в. "Айриш индипендънт" съобщи, че Институтът за радиоактивна защита на Ирландия не е открил никаква следа от радиоактивно вещество на местата, където Гайдар е ходил.