Джони Деп участва в пародия за Доналд Тръмп
Джони Деп участва в пародия за Доналд Тръмп / Guliver/Getty Images

Американският актьор Джони Деп се превъплъщава в образа на Доналд Тръмп в пародиен филм, който беше качен днес в сатиричния американски сайт Funny or Die, предаде Франс прес.

Лентата беше качена в интернет, броени часове след като Тръмп спечели първичните републикански избори в Ню Хемпшир.

Доналд Тръмп и Бърни Сандърс спечелиха вота в Ню Хемпшир

В сатиричния сайт, в който може да се гледа филмът, преди началото му в кратко въведение, режисьорът Рон Хауърд обяснява, че той е адаптация по книгата на Тръмп "Изкуството на сделката", публикувана през 1987 г.

Филмът, заснет през 80-те години, е с продължителност 50 минути и е трябвало първоначално да бъде излъчен по телевизията през септември 1988 г., но е бил свален от програмата заради телевизионен мач. Тогава Тръмп се ядосал и отказал творбата му да бъде излъчвана някога по телевизията. След това филмът изпаднал в забвение.

Сега Рон Хауърд обяснява, че е открил видеокасета със запис от лентата миналото лято по време на частна разпродажба пред къща във Финикс, в щата Аризона. В надписите към лентата се посочва, че Тръмп е бил сценарист, режисьор и продуцент, както и автор на музиката. Лентата в действителност е режисирана от Джеръми Кунър.

Пародийното филмче се подиграва добронамерено с егото на кандидата за републиканската президентска номинация. В лентата например екранният Тръмп обяснява на дете, откраднало екземпляр от книгата му "Изкуството на сделката", че това е втората най-продава книга в света след Библията, която "е трябвало да бъде написана от 12 души, което е досадно".

Източник: БТА