Двама убити и един ранен при нападение с нож край Париж
98587
Двама убити и един ранен при нападение с нож край Париж
  • Двама убити и един ранен при нападение с нож край Париж

Въоръжен с нож мъж уби двама души и рани сериозно един човек в парижкото предградие Трап, предадоха световните агенции, като се позоваха на полицейски източници. Двамата убити са майката и сестрата на нападателя, каза източник от френското вътрешно министерство, предаде Ройтерс, цитиран от БТА. Третият пострадал е случайна минувачка, която е с тежки наранявания след атаката, посочва Асошиейтед прес.

По-рано през деня представител на френските власти заяви, че полицията проучва дали става дума за семеен скандал. Нападателят е бил ликвидиран от полицията. При атаката той се барикадирал в къща в квартала и това наложило намеса на елитни полицаи, допълва АП. В Туитър вътрешният министър Жерар Колон потвърди, че въоръженият мъж е бил неутрализиран. Той приветства бързата полицейска реакция и достойната за пример мобилизация на силите за сигурност, предаде ДПА.

Нападение с нож в Германия, полицията застреля нападателя (ВИДЕО)

Телевизия Бе Еф Ем Ти Ви съобщава, че нападателят е викал "Аллах е велик", предаде Ройтерс. Според телевизията въоръженият мъж е бил на около 30 години и в миналото е бил съден по обвинения за тероризъм, но бил оправдан, предаде ТАСС.

Според източник от антитерористичните служби около петдесетина души са преминали през структура, наречена "мрежата на Трап", която изпращала бойци в редиците на джихадистите в Сирия и Ирак.

12 май: Мъж нападна с нож минувачи в Париж, има загинал и ранени

Правителството включи Трап, предградие с около 30 000 жители, в списък на 30-те френски квартала, в които да вложи повече средства и да прати повече полицейски служители с цел подобряване на сигурността.

Междувременно терористичната организация "Ислямска държава" (ИД) пое отговорност за нападението с нож днес в предградие на Париж, предаде Франс прес.

АФП се позова на съобщение на информационната агенция на групировката Амак, според която нападателят е "боец на ИД".