/ БТА
Четирима палестинци, включително две деца, бяха убити от израелските въоръжени сили в град Дженин на окупирания Западен бряг, предаде Ройтерс.
 
"Двете деца, Адам Самер ал Гул (на 8 години) и Базил Сюлейман Абу ал Уафа (на 15 години), бяха застреляни от окупационните сили в град Дженин", съобщи първо палестинското министерство на здравеопазването.
 
Няколко часа по-късно палестинската официална новинарска агенция УАФА предаде, че двама палестинци от бежанския лагер в Дженин - Мухамад Джамал Зубайди и Уисам Зиад Ханун - са били убити от израелските сили, като добави, че "окупационните сили са взели телата им".

Израел отхвърли призивите за прекратяване на огъня в Газа
 
В изявление на израелската армия се казва, че Зубейди и Ханун са били убити "по време на съвместна операция на армията, силите за сигурност и израелската гранична полиция в лагера Дженин".
 
Зубейди е бил високопоставен оперативен служител на радикалната групировка "Ислямски джихад" и един от водещите терористи в лагера Дженин. Участвал е в мащабна терористична дейност, извършвал е нападения с огнестрелно оръжие и е насърчавал допълнителни терористични нападения, каза израелската армия.
Пламен Йотински/БТА