Главният прокурор Сотир Цацаров
Главният прокурор Сотир Цацаров / БГНЕС
Цацаров: Турският съд е издал решение за екстрадицията на Митьо Очите
99443
Цацаров: Турският съд е издал решение за екстрадицията на Митьо Очите
  • Цацаров: Турският съд е издал решение за екстрадицията на Митьо Очите
Прокуратурата започна досъдебно производство срещу Николай и Евгения Баневи за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари. Това съобщи в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров. По думите му засега отправна точка е „Полимери“ - Девня, но обхватът на разследване на икономическата дейност на Баневи ще се разшири.

2 август: 19 задържани при спецакция в Бургаско, издирват Митьо Очите
 
Предстои процедура пред френския съд с оглед изпълнението на европейската заповед за арест, каза още главният прокурор. Продължават претърсвания, изземване и анализ на документи и всички необходими действия по разследването.
 
По отношение на случая с Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, Цацаров добави, че турският съд е допуснал екстрадицията му у нас и прокуратурата ни е била уведомена за това решение. Екстрадиционната процедура е завършила и се очаква окончателното му предаване на българските власти.

Петимата от групата на Митьо Очите остават в ареста
 
Димитър Желязков беше арестуван в Истанбул в луксозен хотел, заедно със зърнения бос и общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев. За 24 часа с тях бе задържан и бившият депутат от ДПС Несрин Узун.
 
Главният прокурор коментира още, че продължава издирването и на пловдивските бизнесмени Арабаджиеви, което на практика е в ръцете на френските власти.

Арестуваха Николай и Евгения Баневи във Франция (ВИДЕО)