Българка бе изнасилена от четирима румънци в Рим
Българка бе изнасилена от четирима румънци в Рим / снимка: Reuters

Историята на една българка, отвлечена в центъра на Рим и изнасилена от четирима румънци, потресе Италия. Отвличането било заснето от охранителни камери.

Кошмарното преживяване на 40-годишната българка започнало късно през нощта на централната гара в Рим - Термини. Чакала да хване влак, за да се прибере в България, след като не намерила билет за самолет.

Сънародничката ни била заобиколена от четирима мъже от румънски произход, които я заставили да тръгне с тях. Откарали я в квартирата си извън града, където я изнасилвали с часове. Сцените на брутално насилие заснели с мобилните си телефони.

Чак на сутринта българката успяла да избяга от заключената къща, като взела със себе си един от телефоните. Последвала бърза акция на полицията и извършителите били заловени. Скоро ще бъдат съдени по бързата процедура.

bTV научи, че пострадалата българка е настанена в специализирано заведение. Тя пристигнала в Рим в началото на юли. Работела като гледачка на деца, но била излъгана за заплащането. Ден преди инцидента българското посолство й издало временен паспорт.