/ Guliver/Getty Images
Британският премиер Тереза Мей възложи на кабинета да разработи план за въвеждане на визови ограничения за трудови мигранти от страните в Европейския съюз. Това съобщава днес в. "Сънди таймс", който се позовава на собствени източници, предаде ТАСС.
 

Guliver/Getty Images


Очаква се новите мерки да съдействат за намаляване на потока от имигранти в Обединеното кралство след излизането му от общността. Те няма да засегнат хората от страните в ЕС, които вече работят във Великобритания, но ще бъдат прилагани спрямо желаещите да се установят там в бъдеще.
 
Юнкер казва, че ще настоява за Европа на различни скорости

"Най-лесното е да имаме петгодишни визи. Ще се радваме да ви посрещнем, ако имате професионални умения, от каквито се нуждаем, но вие няма да получавате социални преференции, а после ще напуснете страната", каза министър от британското правителство.
 
Според източник, близък до Даунинг стрийт, властите предвиждат създаването на "независим орган, който да анализира нуждите" в ключови сектори от икономиката, по-специално фармацевтичната промишленост и социалните услуги.
 
Недостиг на работна ръка във Великобритания заради Брекзита

Предложенията за ограничаване на имиграцията ще бъдат обобщени в консултативен документ, който се очаква да бъде публикуван през лятото. Нов законопроект въз основа на разработения в крайна сметка план ще бъде представен в началото на идната година и ще добие силата на закон, преди Великобритания да напусне ЕС.
 

Guliver/Getty Images


Лондон: Имиграцията от България и Румъния достигна рекордно високи нива

Говорейки за подробностите по Брекзита, Тереза Мей съобщи по-рано, че излизането на кралството от ЕС означава въвеждане на контрол върху имиграцията от европейските държави.
 
Тя обеща да изпълни волята на народа, изразена на референдума през юни м.г., и да стартира двегодишния процес за спиране на британското еврочленство до края на март тази година.
БТА