Румънски прокурори внесоха в съда обвинителния акт срещу братята Андрю и Тристан Тейт, които са обвинени в трафик на хора, изнасилване и създаване на престъпна група с цел сексуална експлоатация на жени, предаде агенция Аджерпрес. Обвинения са повдигнати и на две румънки, които според румънската прокуратура са подпомагали дейността на братята Тейт.

Четиримата обвиняеми бяха под домашен арест, докато течеше криминалното разследване за злоупотреби срещу седем жени – обвинения, които те отхвърлят.

Андрю Тейт остава в ареста в Румъния

Противоречивата интернет знаменитост Андрю Тейт, неговият брат и две румънски гражданки бяха задържани в предварителен арест от 29 декември до 31 март, когато съд в Букурещ ги пусна под домашен арест. Крайният срок за внасяне на обвинителен акт изтичаше този месец.

Наред с останалото Андрю Тейт е обвинен, че е изнасилил една от жертвите, а неговият брат Тристан – че е подстрекавал към насилие.

Съдебният процес няма да започне незабавно. Според румънските закони случаят ще бъде изпратен в предварителна камара, където в срок от 60 дни съдия трябва да се произнесе по обвинителния акт.

Братята Тейт са бивши кикбоксьори с американско и британско гражданство, които имат милиони последователи в Интернет.

Според румънските прокурори те са вербували своите жертви, като са ги съблазнявали, обещавайки им връзка или брак.

През януари румънските власти нахлуха в комплекс близо до Букурещ, свързан с братя Тейт, и иззеха автопарк от луксозни автомобили, включващ Ролс-Ройс, Ферари и Порше. Прокуратурата съобщи тогава, че са конфискувани активи на приблизителна стойност 3,9 млн. долара. Ако обвинението успее да докаже, че собствениците на автомобилите са спечелили пари чрез незаконни дейности като трафик на хора, активите ще бъдат използвани за покриване на разходите по разследването и за обезщетяване на жертвите.

От идентитифицираните седем жертви три са предявили граждански искове по делото, уточнява Аджерпрес.
София Георгиева/БТА