/ пресцентър, Министерски съвет
Премиерът Бойко Борисов се срещна с премиера на Хърватия Андрей Пленкович в Загреб, където е на работно посещение.



Преди разговора им Борисов остави послание в „Златната книга“ на Министерския съвет на Хърватия, в която написа пожелание „За успеха на България и Хърватия“.



"Европейската интеграция на Западните Балкани ще продължи да бъде сред основните външнополитически приоритети на България, тъй като тя е инструмент за постигане на стабилност, мир и просперитет в региона", това заяви министър-председателят на България след срещата му с Пленкович.



"На среща с премиера Пленкович високо оцених заявения ангажимент от страна на предстоящото Хърватско председателство на Съвета на ЕС за приемственост по темата от нашето председателство. С Пленкович обсъдихме и задълбочаването на търговското и икономическото сътрудничество между двете държави, както и потенциала за насърчаване на инвестиции", допълни Борисов. 

пресцентър, Министерски съвет


„От особено значение е да се справим с изтичането на мозъци от нашия регион. По тази причина високо оценявам инициативите за младите хора и за създаването на по-добри условия за работа и обучение в техните страни“, посочи премиерът Бойко Борисов. Той заяви подкрепата на страната ни за приоритетните теми на Хърватското председателство като преговорите за новия бюджет на ЕС, задълбочаването на Единния пазар и цифровизацията, инвестирането в образованието и иновациите, които са в основата на нашата конкурентоспособност в глобализирания свят.

пресцентър, Министерски съвет