/ iStock/Getty Images\
Бомба, поставена в автомобил на улицата, се взриви и уби най-малко 90 души в сомалийската столица Могадишу, предаде АФП.

Експлозията е станала рано тази сутрин.

Взрив в американски завод, има ранени (ВИДЕО)

Числото на загиналите при взрива на кола-бомба в сомалийската столица Могадишу нарасна до 90, като се очаква броят им да продължи да расте, заяви членът на сомалийския парламент Абдиризак Мохамед, цитиран от РИА Новости.

"Бях информиран, че броят на загиналите надхвърля 90 души, сред които 17 сомалийски полицаи, 73 цивилни и 4 чужденци", пише Мохамед в официалния си акаунт в Twitter.

"Преброих двадесет и две мъртви тела. Всички те бяха цивилни. Имаше и над тридесет други ранени. Този ден ще остане в историята на страната като един от най-тъжните", казва свидетел на експлозията - Ахмед Моалим Варшаме.

Към момента никоя групировка не е поела отговорност за терористичната атака.

Конфликтът в Сомалия е между радикалната ислямистка групировка Ал-Шабаб ("Движението на младите муджахидини"), която има тесни връзки с международната терористична организация Ал Кайда, и правителството на страната.
При атаките си терористите възпрепятстват и хуманитарните дейности на ООН в страната. Терористичната групировка, приближена до Ал Кайда, беше включена в международния списък на терористичните организации още през 2008 г.
БГНЕС