/ БГНЕС
Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонаро заяви, че вижда три алтернативи за бъдещето си: победа на президентските избори през 2022 г., смърт или затвор, предаде Ройтрес.

"Имам три алтернативи за бъдещето си: да бъда арестуван, убит или да победя", заяви той в коментар след среща с евангелистки лидери. По-късно Болсонаро добави, че първата възможност е изключена. "Няма човек на Земята, който може да ме заплашва".

Коментарите на Болсонаро идват, след като той постави под въпрос електронната система за гласуване в Бразилия и заплаши да не приеме резултатите от президентските избори догодина. Той настоява за принтирани бюлетини и твърди, че електронните са уязвими.

Хиляди привърженици на Болсонаро протестираха срещу машинното гласуване в Бразилия

Болсонаро изостава след бившия ляв президент Луис Инасио Лула да Силва в повечето проучвания.

На срещата с евангелистките лидери Болсонаро отново критикува бразилския електорален съд. "Ние имаме президент, който нито желае, нито предизвиква разрив, но всичко има граници в живота. Аз не мога да продължавам да живея с това", посочи той.

Бразилски депутати разследват действията на Болсонаро за справяне с COVID-19

Ръководителят на бразилския електорален съд заяви в сряда, че няма проблем със системата за електронно гласуване и нарече дискусиите за приемане на принтирани бюлетини "загуба на фокус".

Болсонаро също така покани евангелистките лидери да участват в планираните за 7 септември общонационални шествия, за да го подкрепят. Огромният евангелистки електорат в Бразилия беше ключов за изборната победа на Болсонаро през 2018 г.
БТА