/ БТА
Една жена е загинала при украински удар срещу Московска област тази нощ, предадоха световните агенции, като се позоваха на московския областен управител Андрей Воробьов. По-рано властите съобщиха, че е било убито дете на 9 годинки, но сега казват, че все още не могат да потвърдят тази информация и говорят само за загинала 46-годишна жена в Раменское в Московска област. Там са били ранени трима души, а близо 50 души са били евакуирани.

Руската противовъздушна отбрана съобщи, че през нощта е свалила най-малко 75 украински дрона над Русия, предадоха световните агенции.

Най-малко 15 дрона са били свалени над Московска област. Заради тази атака полетите от летищата на Москва са били нарушени.

В Брянска област са били свалени 59 дрона, заяви областният управител Александър Богомаз.

Два дрона са били прехванати над Тулска област.

Руските канали "Шот" и "База" в Телеграм,  които са близки до службите за сигурност на Русия, съобщиха, че полетите на московските летища Внуково и Домодедово са били преустановени, докато траела атаката с дронове.

Александър Богомаз, губернатор на югозападната Брянска област в Русия, която граничи с Украйна, заяви, че частите за противовъздушна отбрана са унищожили 59 безпилотни самолета над региона през нощта. Не е имало нанесени щети или жертви, съобщи той в Телеграм.

Няколко безпилотни самолета са били свалени и в руската Липецка област, на няколкостотин километра южно от Москва, съобщи губернаторът Игор Артамонов.Той също не спомена щети или жертви.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Пламен Йотински/БТА