/ getty images
Опозиционните политически сили на Армения, които проведоха митинг в центъра на Ереван, поставиха ултиматум на премиера Никол Пашинян да подаде оставка до вторник, 8 декември.

"Изискваме Пашинян да подаде оставка до 12:00 часа във вторник. Ако той не си тръгне, ще започнем протестни действия в цялата страна", обяви Ишхан Сагателян, говорител на партията "Дашнакцутюн".

Руските войски ще останат в Нагорни Карабах повече от 5 г., заяви арменският премиер

Демонстрантите скандираха антиправителствени лозунги, съобщава ТАСС. Опозиционните политици смятат, че споразумението, подписано от Пашинян на 9 ноември с президентите на Русия и Азербайджан Владимир Путин и Илхам Алиев, относно пълното прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах, всъщност е капитулация. Противниците на Пашинян го държат отговорен и за икономическите и социални проблеми на републиката.

По-рано Пашинян заяви, че след прехвърлянето на град Шуши в Карабах под контрола на азербайджанските войски борбата на арменската страна губи смисъла си, тъй като от този момент Ереван вече не може да постигне повратна точка във военните действия. Арменският президент Армен Саркисян призова за предсрочни парламентарни избори. 
БГНЕС