/ Gulliver/Getty Images
Посетителите на Айфеловата кула могат отново да се насладят на едно питие и дори да потанцуват на лятната ѝ тераса със зашеметяваща гледка към Париж, която бе отворена тази седмица, предаде Ройтерс.

Кулата бе затворена в средата на март заради епидемията от коронавируса, преживя най-дългия период на затваряне от Втората световна война насам, но от 25 юни отново приема посетители.

Терасата ѝ, която се издига на 57 метра над земята, разполага с бар, който може да приеме между 300 и 350 души по време на диджей партита, предвидени да се провеждат всеки четвъртък и петък вечер до 28 август, каза Патрик Бранко Руиво, управляващ директор на Айфеловата кула.

Айфеловата кула отваря за посетители, но при строги мерки

Въпреки че за всички посетители на кулата има изискване да са с маски и да спазват физическа дистанция, малцина на проявата по откриването на терасата на 9 юли носеха маски.

Айфеловата кула обикновено приема близо 7 милиона посетители годишно, 75% от които чуждестранни туристи. Но тъй като все още международните пътувания не са толкова интензивни като преди пандемията, повечето посетители в близко бъдеще се очаква да бъдат от Франция.
БТА