Владо и Матей: Оставете ни да играем!
Владо и Матей: Оставете ни да играем! / netinfo
Двама от лидерите на националния ни отбор по волейбол и Итас Диак Тренто Владимир Николов и Матей Казийски, заедно със съотборниците си в италианския тим се включват още тази събота в протестите срещу Международната федерация.

Владо и Матей ще облекат специални тениски при загрявката на мача Модена – Тренто, който е втори от плейофите на Серия А1.

На тениските ще има надпис „Lasciateci Giocare” = „Let us play” = „Оставете ни да играем!”

„Снощи нашият тим нямаше такива фланелки и само играчи на Модена излязоха да загряват с „Lasciateci Giocare” = „Let us play” = „Оставете ни да играем!”. Тази събота във втория мач, когато сме гости ще бъдем с такива тениски. Изборът е индивидуален, но се надявам всичките ми волейболисти да ги облекат” сподели пред Гонг от Италия наставникът на Тренто Радостин Стойчев.

Първи с подобна тениска се появи бразилецът в Модена Андре Хелер. Тази инициатива е първата явна проява срещу предложението на FIVB и д-р Рубен Акоста да бъде рязко ограничен броя на чужденците в клубовете. Босовете на този спорт искат от началото на следващия сезон всеки отбор ще има право да пуска на игрището само по двама чужденци едновременно. Правилото се казва „Local Players” = „Местен играч” и се отнася за волейболисти от Европейския съюз. Това правило обаче ще се отрази най-вече на играчи от страни извън ЕС - Бразилия, Аржентина, САЩ, Канада и др.