Вальо Станчев: Събирам елита на българския футбол
Вальо Станчев: Събирам елита на българския футбол / netinfo
Нападателят Валентин Станчев окончателно ще прекрати кариера си на бенефис във Враца. Двубоят, в който ще участват доста футболисти от елита на България, ще се проведе на 1 юни от 16:00 часа.

„Това, което правим, ще бъде много интересно за всички фенове. Поканих елита на българския футбол и за мое лично удоволствие всички приеха. Димитър Бербатов, Мартин Петров, Стилян Петров, Станислав Ангелов и много футболисти, с които съм играл в различните отбори. Гости ще има също от от Германия и Китай. На 90% всичко е наред”, заяви Станчев.

Футболистът е минал през отборите на Ботев Враца, Черноморец, Спартак Варна, Шенхуа (Китай), ЦСКА, Заксен (Германия), Ухан (Китай) и Черно море. От 3 години Станчев работи в ДЮШ на Черно море. „Постигнахме добри резултати. Бъдещето ми е във футбола”, каза нападателят.

Относно ситуацията в българското първенство 40-годишният вече бивш футболист каза: „Може и пристрастно да звучи, но заслужено ЦСКА завърши на върха с добре балансирана селекция и екип, който знае и може. Другите отбори отстъпиха и без бой дадоха титлата.”

„Ако бях треньор или в ръководството на Берое щеше да ми е страшно обидно, но и сега ми е обидно, защото съм сигурен, че това, което го направиха Марек и Беласица е тенденциозно”, коментира Вальо Станчев.