Сватбен отказ и 1:1 между ЦСКА и Айнтрахт
Сватбен отказ и 1:1 между ЦСКА и Айнтрахт / снимка: Ники Александров, Холандия
ЦСКА не успя да победи Айнтрахт Брауншвайг в третата си контрола по време на лагера в Холандия. Пред близо 10 хиляди зрители на стадиона в Германия „червените” завършиха 1:1 с домакините.

В 23-та минута Александър Тонев даде преднината за ЦСКА, но Денис Крупке вкара за 1:1 в 60-та.

Днешният двубой бе и официално представяне на третодивизионния немски тим за новия сезон. Той бе съпътстван и от много интересна случка на почивката между двете полувремена.

Срещата започна с лек натиск за домакините, които бяха подкрепяни бурно от своите привърженици. Въпреки еуфорията обаче, българският шампион откри резултата. В 23-та минута Тонев бе изведен в наказателното поле от Златинов, след което напредна с две-три крачки в наказателното поле и стреля плътно по земята в долния ляв ъгъл на вратата на Хорн за 1:0.

След попадението, играчите от Брауншвайг отново пробваха лек натиск, но „червените” не допуснаха гол във вратата си и се оттеглиха на почивката с минималната преднина.

Куриозна ситуация се получи между двете полувремена. Фен на местния Айнтрахт, изцяло в цветовете на отбора, излезе на терена, като му бе връчен микрофон, с който се обърна към приятелката си с предложение за брак. За съжаление, мераклията получи отказ, а ситуацията се повтори общо три пъти. И трите предложения обаче бяха отрязани и в крайна сметка не се стигна до щастлив край.

От началото на втората част, до самия й край и двата тима бяха подменени изцяло, което може би помогна на домакините, които успяха да се доберат до изравнителен гол в българската врата.

В 60-та минута Родригес центрира в наказателното поле, Крупке стреля с глава, но Беконо изби, при добавката обаче немският състезател нямаше какво друго да направи освен да вкара на опразнената врата и да направи резултата 1:1.

До края на мача, ЦСКА не успя да създаде чиста голова опасност пред вратата на немския тим и двайсет секунди преди края на редовното време реферът свири последния съдийски сигнал.

Следващата контрола от програмата на ЦСКА по време на лагера в Холандия е в сряда срещу израелския Ашдод, където играе бъгаринът Димитър Макриев.