Собственикът на Ливърпул: Би било смешно да продадем Суарес на Арсенал
Собственикът на Ливърпул: Би било смешно да продадем Суарес на Арсенал / БГНЕС

Собственикът на Ливърпул Джон Хенри обяви категорично, че скандалният нападател на тима Луис Суарес няма да бъде продаван, още по-малко точно на Арсенал. Лондончани са единственият кандидат за подписа на уругваеца, който публично обяви, че иска да напусне „Анфийлд“. От Ливърпул обаче не желаят да се разделят със звездата си, въпреки непрестанните изцепки на футболиста. Мениджърът на тима Брендън Роджърс наказа нападателя да тренира самостоятелно, отделно от отбора.

„Мисля, че Брендън Роджърс говори от името на клуба и каза всичко много добре. Не мисля, че има какво да добавя. Ние няма да продаваме Луис Суарес. За всеки водещ отбор е много важно да запази най-добрите си футболисти. Това е особено важно за Ливърпул, защото тази година не сме в Европа и не сме играли в Шампионската лига от известно време. Ясно е, че би било смешно да продадем Суарес на съперник, който се бори за същите неща“, коментира Джон Хенри, който пътува до Ливърпул специално заради създалата се ситуация с уругвайския футболист.

Американският бизнесмен допълни, че независимо от предлаганите от Арсенал пари, Суарес ще остане в отбора. „Всичко е решено. Вече казахме „не“. Нямаме време да намерим подходящ заместник на Суарес. Причините са футболни, а не финансови. Това е ситуацията в момента. Не можем да продадем Суарес, особено на Арсенал“, каза още Хенри.

Ливърпул вече отказа две оферти на Арсенал за нападателя, като второто предложение бе в размер на 40 млн. плюс 1 паунд. В някои английски медии се появиха информации, че въпреки изказването на Джон Хенри, лондончани подготвят нова оферта на стойност 51 млн. от британската валута.