Шефът на синята школа - Искренов признава за участие в уговорен мач
Шефът на синята школа - Искренов признава за участие в уговорен мач / netinfo

Новоназначеният шеф на ДЮШ на Левски Божидар Искренов призна пред журналисти, че като играч на Ботев е участвал в уговорен мач с Левски. Той разказа с най- малки подробности как се е стигнало до уговарянето.

„Всички знаят за прословутия мач Ботев Пд – Левски в Пловдив завършил 2:2, заяви Искренов. Мачът трябваше да завърши наравно.Аз си нося отговорността за това нещо, но такава беше уговорката и мисля, че беше мъжката. Направихме каквото трябваше. Мачът си вървеше много нормално, но в един момент Левски изпуснаха дузпата. Някой трябваше да вземе кръста и този човек бях аз. Поне беше такава уговорката. Направих такова влизане на Пламен Гетов, като ония от каратето.Направих дузпата и нали свърши всичко.”

Това разкритие Искренов направи обяснявайки истината за преминаването му в ЦСКА. Той обясни как връщайки се от Швейцария, от Левски са искали да го пробват и той е отишъл в Ботев Пд.

След като е приключил с пловдивчани от Левски са му предложили лоши условия и той прел поканата на тогавашния президент на ЦСКА Валентин Михов. Божидар Искренов говори за предстоящите промени в ДЮШ и неговите виждания по този въпрос. Той не съжалявал, че името му се свързвало с ДПС. Искал е да направи нещо добро за квартала и отбора.