Сашо Станков: ЦСКА е готов на 60 процента
Сашо Станков: ЦСКА е готов на 60 процента / netinfo
Помощникът на Димитър Пенев в ЦСКА Александър Станков сподели специално за Гонг, след днешното равенство 1:1 с третодивизионния немски Айнтрахт Брауншвайг, че е доволен от представянето на младите играчи, като добави, че те тепърва ще трупат опит в подобни срещи, за да могат да се превърнат в равностойни заместници на основните състезатели.

„Като се има предвид, че участваха по-голяма част от младите футболисти, мисля, че не може да сме недоволни, въпреки че имаше слабости в отбора ни. Младите се представиха на ниво”, каза Станков.

„Готвим младите именно, за да могат да бъдат равностойни заместници на титулярите и по-опитните играчи. Вярно е, че им липсва все още много опит и рутина, някои от тях въобще не са участвали в такива срещи. Но в момента трупат самочувствие и в един момент, биха могли да заместят някои от основните ни футболисти. Предстои ни доста работа”, продължи той.

„Мисля, че сме готови на 60 процента за новия сезон. До първия мач с Литекс, се надявам, че тимът ще е готов”, добави помощникът на Пенев.

„Имаме някои пунктове, които сме набелязали като по слаби в отбора – в защитата и в средата на терена. Дори и да не пристигнат нови играчи, мисля, че ще се справим и с настоящия състав”, каза още Сашо Станков.

„Аз мисля, че до 3-4 млади играчи може да си позволи тим като ЦСКА, минимум двама”, посочи той.

„Юношеските ни национали ще бъдат част от ядрото на тима, мисля, че ЦСКА ще добие още по-завършен вид, когато те се присъединят към отбора”, завърши помощник треньорът на българските шампиони.