Родни лекоатлетки ще се борят за голям  награден фонд в Атина
Родни лекоатлетки ще се борят за голям награден фонд в Атина / netinfo

Ваня Стамболова, Марияна Димитрова и Даниела Йорданова ще бъдат българските представители на турнира по лека атлетика за Световната купа и ще спорят за дял от внушителния награден фонд в размер на 2,972 милиона долара.

Двудневното състезание е в събота и неделя в Атина и в него ще вземат участие осемте най-силни отбори в света. При мъжете това са Африка, Америка, Азия, Океания, Европа, САЩ, Франция и Русия (първи и втори в евролигата), както и домакинът Гърция.

При жените ще мерят сили Африка, Америка, Азия, Океания, Европа, САЩ, Русия и Полша, които са съответно първи и втори в евролигата, и Гърция.

Стамболова ще стартира на 400 метра от тима на Европа в събота, а Йорданова ще участва на 1500 метра в неделя. Стамболова и Димитрова пък са две от квартета на 4 х 400 метра за жени в неделя.

Премиите са призово класиране са същите, както и за финалите на Световните лекоатлетически серии - 30 000 долара за първо място, 20 000 долара  - за второ място, 12 000 долара - за трето място. И тук за поставяне на световен рекорд наградата е в размер на 100 000 долара.