Разследват за едро хулиганство футболисти, набили съдия в Разградско
Разследват за едро хулиганство футболисти, набили съдия в Разградско / снимка: Sofia Photo Agency

Срещу петимата футболисти от "Локомотив-Самуил”, които в неделя по време на мач биха главния съдия, е образувана проверка за едро хулиганство. Това съобщиха от полицията в Разград. До две години лишаване от свобода, поправителен труд или порицание предвижда Наказателният кодекс за подобно провинение. Очаква се утре пострадалият съдия – Мустафа Мустафа, да бъде изписан от болницата.

За един от участниците в инцидента в Самуил това е рецидив – съобщи председателят на БФС-Разград Стефан Райчев. През 2005 г. Сали Сали пак нападнал съдия, бил отстранен от терена за 6 месеца, сега санкцията е 2 години. 18-годишният Борислав Иванов пък е още ученик в Техническата гимназия в Разград, неговото наказание също е 2 години.

За неопределено време до изясняване на случая са отнети състезателните права на играещия треньор Живко Николов. За по 6 и 8 срещи са отстранени Мирослав Пенев и Ярослав Иванов.

Понеже останалите футболисти от "Локомотив-Самуил” не са участвали в побоя, вина няма и публиката, наказанието за целия тим е лишаване само от едно домакинство – обясни Райчев. Срещу петимата е образувана проверка по член 325 от Наказателния кодекс – съобщиха от ОД"Полиция"-Разград.

За едро хулиганство наказанието е до две години лишаване от свобода, поправителен труд или порицание. Пострадалият Мустафа Мустафа ще търси обезщетение за нанесените му вреди по частен път. Той е с комоцио и натъртвания в хирургично отделение на разградската болница, очаква се утре да бъде изписан.

От БФС-Разград съобщиха още, че на спешна среща с ръководството на местната полиция е договорено от събота нататък всеки мач от Областната група да се охранява от трима униформени.