Окука иска в групите на УЕФА
Окука иска в групите на УЕФА / netinfo
Новият наставник на Локомотив София Драгомир Окука изведе тима на първа тренировка след края на миналия сезон. Специалистът ще може да разчита на трите нови попълнения, привлечени до този момент – а именно Светослав Дяков, Деян Генов и Игор Бонджулич

В неделя Локомотив София заминава за Банско за първия си подготвителен лагер за новия сезон. На 5-ти „железничарите” ще играят първата си контрола с Пирин (Гоце Делчев), на 9-т с Академик (София), на 12-ти с Пирин (Благоевград), след което следва прибиране, а на 16-ти – контрола с Локо Пд в Надежда.

На 17-ти рано сутринта „червено-черните” тръгват за Холандия. На 19-ти ще играят контрола с Галатасарай. На 23 с Офнабрюк. На 26-ти с Аждод, на 27 Макаби Петахтиква. На 30-ти с Анкараспор, а на 5-ти август със Спортист Своге в София.

Иво Тонев каза пред медиите, че целите пред отбора са едни и същи всяка година – добро представяне в България и в УЕФА. „Засега това са новите футболисти, преговаряме се с още двама играчи, които не са българи, няма развитие по темата Даксон да Силва от Локо Пд, а за Емил Гъргоров въобще не е ставало дума”, сподели още Тонев.

Централният защитник на Локо Сф Дарко Савич е болен и ще пропусне първите 20 дни от подготовката на тима. Той бе на стадиона само за възстановителни процедури. Президентът Николай Гигов пък пропусна първото занимание, тъй като е в Париж по бизнес дела, но утре се прибира и ще посети тима.

На въпрос, има ли яснота от кой кръг ще играе Локо Сф в УЕФА, заради случилото се с ЦСКА, от това което са видели от клуба в сайта на УЕФА, се знае, че ще „железничарите” ще стартират един кръг по-късно.

Групата на Локо Сф е от 33-ма футболисти, като всички отиват за Банско, а по време на лагера ще се преценява кой остава и кой не.

Новият наставник на локомотивци Окука сподели: „Мисля, че Локомотив има възможностите да се представи добре както в българското първенство, така и в евротурнирите. Ще направя всичко възможно в отбора да има дух, за да можем да побеждаваме големите отбори като ЦСКА и Левски. Има футболисти, които бих желал да привлека тук, от предишните си отбори, но те са прекалено скъпи.”

В щаба на Окука влезе бившият футболист на Локо Сф Данаил Дончич, който освен асистент ще влезе и в ролята на преводач. На този етап другите хора от щаба запазват позициите си.